Tærte med laks og porre - cornichoner, kapers og dijonsennep

Nem og lækker laksetærte med varmrøget laks og porre. Æggemassen består, udover æg, af yoghurt, dijonsennep, kapers og cornichoner. En super god blanding. Server tærten med en salat til, og du har et herligt måltid. Bliver der en rest, er en tærte perfekt som frokost eller i madpakken

Salatforslag: Bagt tomatsalat med mozzarella, Melon og jordbærsalat, Salat med grøntsagsnudler eller en af alle de andre lækre salater, du kan finde her 


Ingredienser

3-4 personer
  • 1 rulle tærtedej
  • 1 stk porre
  • 1 spsk olivenolie eller anden olie til stegning
  • 4 æg
  • 1½ dl yoghurt naturel
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 håndfuld hakket persille
  • 6-8 stk cornichoner
  • 2 spsk kapers
  • 2 stk varmrøget laks, ca 200 g
  • 1 lille håndfuld hakket dild
  • friskkværnet peber

Til servering

Sådan gør du

  1. Varm ovnen op til 180 grader (varmluft)
  2. Rul tærtedejen ud, kom den i en tærteform, ca 24 cm i diameter (også op ad kanten), og prik bunden med en gaffel. Læg et stykke bagepapir ovenpå dejen, også op ad kanten, og fyld formen med tørrede kikærter eller keramiske bagebønner *) Forbag tærten 10-15 minutter. Tag tærten ud af ovnen, fjern kikærter/bønner og bagepapir og lad den køle lidt af
  3. Imens renser du porre, skærere den i skiver på ca 1 cm
  4. Varm en pande med 1 spsk olivenolie op til middel varme og sauter porreskiverne 5-6 minutter eller til de bliver bløde
  5. Pisk æg, yoghurt og dijonsennep sammen i en skål. Hak persille og kom det i æggemassen
  6. Skær cornichoner i tynde skiver og kom disse i æggemassen sammen med kapers og friskkværnet peber
  7. Fordel de sauterede porre på tærtebunden
  8. Riv laksen fra hinanden med 2 gafler (pulled laks)
  9. Fordel laksen over porrerne, hæld æggemassen over og drys det hakkede dild over
  10. Bag tærten ca 30 minutter til den er blevet gylden og har sat sig
  11. Server tærten med citronbåde og en salat

*) har du ikke kikærter eller keramiske bagebønner, kan du sagtens lave tærten uden. Tærten vil så 'bule' lidt under forbagningen, men det kan du forsigtigt presse ned