En middagstærte er altid lækkert, og det er nem aftensmad. Og så er der så mange muligheder for forskellige sammensætninger af ingredienser. Jeg er vild med fennikel, så denne gang blev tærten med løg, fennikel og bacon. Super lækkert
Ingredienser
til 4 personer
- 1 pakke tærtedej
- ca 120 g bacon
- 2 løg, mellemstore
- 1 fennikel
- 1 tsk tørret timian eller 4 kviste frisk timian
- ½ tsk tørret, knust chili
- salt og friskkværnet peber
- 4 æg
- 4 dl græsk yoghurt eller skyr naturel, fx 0,2 %
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Smør en tærteform (24 cm), rul tærtedejen ud af papiret, læg den i formen - også godt op ad kanterne - og prik den med en gaffel
- Skær bacon i tern
- Pil løg, halver det og skær det i tynde skiver
- Skær fennikel i tynde skiver
- Varm en pande op og steg bacon 2-3 minutter, til den begynder at tage farve. Undlad at komme fedtstof på panden, da baconet afgiver fedtstof
- Tilsæt løg, fennikel, chili og timian og steg det hele 4-5 minutter
- Pisk imens æg og yoghurt sammen med en gaffel og krydr det med salt og friskkværnet peber
- Fordel fyldet rundt i tærten og hæld æggemassen over
- Bag tærten i ca 30 minutter til æggemassen har sat sig og tærten er blevet gylden
Server tærten med en salat til
Tip:
Hvis du har en ovn, der kan giver undervarme med luftcirkulation, kan du korte ca 5 minutter af bagetiden, da tærtebunden hurtigere bliver bagt