Rosenkålstærte med kantareller

Som jeg har nævnt tidligere, elsker jeg rosenkål. Ikke som jeg fik dem som barn i stuvninger eller kogte men på alle andre måder. Her har jeg ladet dem være hovedingrediensen i en tærte. Lækkert! Er det ikke sæson for kantareller, eller kan man ikke finde nogle tørrede, er andre svampe, fx brune champignon også lækre i tærten. Bruger du champignon, skal du bruge ca 150 g, skære dem i skiver og riste dem, før du kommer dem i tærten (ellers afgiver de nemlig meget væde, og så bliver tærten nemt blød)


Ingredienser

til 4 personer

Jeg bruger ofte en færdiglavet tærtedej - som regel den fra Netto. Den er rigtig god.

Har jeg god tid, laver jeg tærtedejen selv

  • 100 g kold smør
  • 180 g hvedemel - 60 g kan erstattes med rugmel
  • 2 spsk vand
  • ½ tsk salt

Fyld

  • 300g rosenkål
  • 10 g tørrede kantareller eller en håndfuld friske
  • 1 stor porre
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 tsk chilipulver/tørret chili
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning
  • 3 dl skyr naturel 0,2%, kvark er et godt alternativ
  • 3 æg
  • 1 pakke tærtedej - eller du kan lave dejen selv

Til servering

  • 1 lille håndfuld hakket persille
  • 30 g cashewnødder

Sådan gør du

  1. Læg kantarellerne i blød efter anvisning på pakken
  2. Hvis du bruger færdiglavet tærtedej, springer du til punkt 5
  3. Skær smørret i stykker og hak det sammen med melet
  4. Tilsæt vand og salt og ælt dejen sammen
  5. Smør tærteformen
  6. Tryk dejen ud i en tærteform (ca. 24 cm) - husk også op ad kanterne.
  7. Prik huller i tærtebunden med en gaffel og stil den koldt i ½ time. Hvis du bruger færdiglavet tærtedej, lægger du dejen i tærteformen, presser den lidt fast - også op ad kanterne
  8. Forbag tærtebunden ca. 10 min ved 180 grader (varmluft)
  9. Rens rosenkålene og halver dem
  10. Skyl porren og skær den i tynde ringe
  11. Varm olien op i en pande og sauter porre og rosenkål et par minutter sammen med rosmarin og tørret chili. Tilsæt de udblødte kantareller og sauter yderligere 1 minut
  12. Fordel fyldet over den forbagte tærtebund
  13. Pisk skyr, æg, salt og friskkværnet peber sammen med en gaffel og hæld det over tærten
  14. Bag nu tærten ved 180 grader (varmluft) i ca 40 minutter til æggemassen har sat sig og er stivnet
  15. Mens tærten bager
  16. Rist cashewnødderne på en tør pande og hak dem groft bagefter
  17. Hak persille
  18. Når tærten er færdigbagt, dryssen den med de ristede, hakkede cashewnødder og persille

Server tærten med en grøn salat

Tip: Hvis du har en ovn, der kan give undervarme med luftcirkulation, behøver du ikke forbage tærtebunden men give den 200 grader i ca 25 minutter på underste ribbe til ægge/skyr massen er stivnet og bunden er bagt