Tærte med sødkartofler og bacon

Jeg holder meget af tærter, og jeg holder medet af sødkartofler. Så hvorfor ikke blande disse to ting sammen. Det har jeg gjort her og lavet en tærte, der kombinerer det stærke (chili), det søde (sødkartofler), det sure (citron) og det salte (bacon) samt dejlige grøntsager

Hvis du undlader at komme bacon i, har du en lækker vegetartærte

Ingredienser

til en tærteform på ca 24 cm i diameter

  • ca 375 g søde kartofler, svarer ofte til 2 stk
  • 1/2 porre
  • 3 fed hvidløg
  • 200 g broccoli
  • 1 pk bacon
  • saft af ½ citron
  • ½ tsk tørret chili
  • 3 dl skyr naturel 0,2%
  • 3 æg
  • 1 pakke tærtedej - eller du kan lave dejen selv
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie
  • ½ rød peber

Tærtedej

Jeg bruger ofte en færdiglavet tærtedej - som regel den fra Netto. Den er rigtig god.Har jeg god tid, laver jeg tærtedejen selv

  • 100 g kold smør
  • 180 g hvedemel - 60 g kan erstattes med rugmel
  • 2 spsk vand
  • ½ tsk salt




Sådan gør du

Tærtebund

Hvis du bruger færdiglavet tærtedej, springer du til punkt 3

  1. Skær smørret i stykker og hak det sammen med melet
  2. Tilsæt vand og salt og ælt dejen sammen
  3. Smør tærteformen
  4. Tryk dejen ud i en tærteform (ca. 24 cm) - husk også op ad kanterne.
  5. Prik huller i tærtebunden med en gaffel og stil den koldt i ½ time
  6. Forbag tærtebunden ca. 10 min ved 180 grader (varmluft)

Fyld

  1. Skræl de søde kartofler, skær dem igennem på langs og skær dem i skiver
  2. Skær porre i ringe og hak hvidløg
  3. Lav små buketter af broccoli
  4. Skær bacon i 'firkanter'
  5. Sauter porre og hvidløg i olivenolie til porren er blevet lidt blank
  6. Tilsæt bacon og rist dette til det tager lidt farve
  7. Tilsæt de søde kartofler, broccoli, chili og citronsaft og rist til grøntsagerne bliver lidt møre. Ikke for bløde, for de skal i ovnen bagefter
  8. Pisk skyr og æg sammen med en gaffel og tilsæt lidt salt og friskkværnet peber
  9. Fordel grøntsagsblandingen i tærtebunden og hæld æggemassen over
  10. Pynt med rød peber
  11. Bag nu tærten ved 180 grader (varmluft) i ca ½ time til æggemassen har sat sig og er stivnet

Server med grøn salat

Tip: Hvis du har en ovn, der kan give undervarme med luftcirkulation, behøver du ikke forbage tærtebunden men give den 200 grader i ca ½ time