Hvidløgsrejer

Lækre og nemme hvidløgsrejer, der fungerer perfekt som en del af en fiske-skaldyrs tapasmenu. Som frokostret med lækkert brød til er rejerne også virkelig gode eller som forret


Ingredienser

Til 3 - 4 personer i en tapasmenu, til 2 personer som frokostret

  • ca 20 store rejer fx frosne, kogte vannamei rejer med haler
  • 6 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille
  • 75 g ærter - frosne eller friske, hvis det er sæson for ærter
  • 2 forårsløg
  • salt og friskkværnet sort peber samt en lille smule tørret, knust chili
  • lidt friskpresset citronsaft
  • 3 spsk hvidløgs-chiliolie, kan erstattes med olivenolie

Sådan gør du

  1. Tø rejerne op og lad dem dryppe godt af i en si
  2. Kom vidløgs-chiliolien i en skål, pres hvidløg heri og tilsæt lidt knust chili samt salt og peber
  3. Vend forsigtigt rejerne i olieblandingen, stil skålen i køleskabet nogle timer
  4. Inden servering, tør du ærterne op, hakker persille og skærer forårsløg i skrå skiver på ca 2½ cm
  5. Vend ærter og persille i rejerne, smag til med salt og friskkværnet sort peber og drys med forårsløg

Server på et fad eller i små portionsskåle