Lækre og nemme hvidløgsrejer, der fungerer perfekt som en del af en fiske-skaldyrs tapasmenu. Som frokostret med lækkert brød til er rejerne også virkelig gode eller som forret
Ingredienser
Til 3 - 4 personer i en tapasmenu, til 2 personer som frokostret
- ca 20 store rejer fx frosne, kogte vannamei rejer med haler
- 6 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille
- 75 g ærter - frosne eller friske, hvis det er sæson for ærter
- 2 forårsløg
- salt og friskkværnet sort peber samt en lille smule tørret, knust chili
- lidt friskpresset citronsaft
- 3 spsk hvidløgs-chiliolie, kan erstattes med olivenolie
Sådan gør du
- Tø rejerne op og lad dem dryppe godt af i en si
- Kom vidløgs-chiliolien i en skål, pres hvidløg heri og tilsæt lidt knust chili samt salt og peber
- Vend forsigtigt rejerne i olieblandingen, stil skålen i køleskabet nogle timer
- Inden servering, tør du ærterne op, hakker persille og skærer forårsløg i skrå skiver på ca 2½ cm
- Vend ærter og persille i rejerne, smag til med salt og friskkværnet sort peber og drys med forårsløg
Server på et fad eller i små portionsskåle