Tapaspeber

    Pimientos de Padrón er en klassisk tapasret, som stammer fra Spanien. Den består af små lækre, grønne peberfrugter, som bliver stegt i olie og drysset med salt. Man spiser dem hele - dog ikke stilken, og man kan vælge heller ikke at spise kernerne, hvis man synes, de er for spicy. En lækkerbisken, der er hurtig at tilberede. Har man grillen igang en sommeraften, kan man grille dem i stedet for at stege dem på panden eller i ovnen. Om sommeren dyrker jeg jalapenos i drivhuset, og dem bruger jeg i stedet for tapaspeber, hvis ikke lige jeg kan finde 'de små grønne'. Jalapenos er fine i stedet, dog må de ikke blive for store, for så bliver de for stærke


Ingredienser

  • 1 bakke tapaspeber
  • lidt olivenolie
  • salt

Sådan gør du

Tilberedning på pande

  1. Skyl og tør tapaspeberne - de må ikke være våde, når de kommer på panden, for så sprøjter de helt vildt
  2. Varm en stegepande op med lidt olivenolie til god varme og kom peberfrugterne herpå
  3. Steg peberne 2-3 minutter til de bliver gyldne og overfladen begynder at 'rynke'/krakelere. Vend dem undervejs eller ryst panden

Hæld peberne op på et fad og drys dem med salt

Tilberedning i ovn

  1. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft) eller brug ovnens grill
  2. Skyl og tør tapaspeberne og læg dem på en bageplade med bagepapir
  3. Pensl peberne med olivenolie
  4. Grill peberne nogle minutter til de bliver gyldne og overfladen begynder at 'rynke'/krakelere eller giv dem almindelig varme (200 grader varmluft) til de bliver gyldne og overfladen begynder at 'rynke'/krakelere

Tag peberne ud af ovnen og drys med salt