Teriyakinudler med laks og edamamebønner
Denne ret med teriyakinudler, laks og edamamebønner er inspireret af det japanske køkken. Den er super nem at lave – en rigtig fredagsret - og smager herligt med den marinerede laks og teriyakisaucen. Du kan bruge alle slags ægnudler til retten - vælg dem, du bedst kan lide eller lige har liggende
Ingredienser
4 personer
Marinade
- 2 spsk revet ingefær
- 2 fed presset hvidløg
- 2½ dl teriyakisauce, jeg bruger Kikkoman
- 1½ spsk Sambal-Oelek eller anden chilipasta/-sauce
- 2 spsk friskpresset limesaft, kan erstattes af citronsaft
- 1½ spsk sesamfrø
- 2 tsk sukker, gerne palmesukker eller rørsukker
- 2 spsk solsikkeolie eller anden olie
- 2 tsk Maizena eller anden majsstivelse
Desuden
- 6oo g laksesteaks eller lakseside uden ben
- 380 g ægnudler
- 2 stk porrer
- ca 1 l fintsnittet hvidkål
- 4 dl edamamebønner fra frost
- 3 spsk olie til stegning
Sådan gør du
- Rør alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål (undtagen Maizenaen)
- Hvis der er skind på laksen, skæres den af skindet. Derefter skæres den i stykker på ca 3 x 3 cm *)
- Kom laksestykkerne i en skål, hæld 5-6 spsk af marinaden over og vend det forsigtigt sammen med laksestykkerne. Dæk skålen til og stil den på køl minimum ½ time. Har du tid, kan du lade laksen marinere længere
- Rør 2 tsk Maizena ud i den resterende marinade og stil til side (det skal bruges til saucen)
- Rens porrer og skær dem i tynde skiver
- Snit hvidkålen fint
- Hæld edamamebønnerne i en si og overhæld dem med kogende vand. Lad dem dryppe af
- Tænd ovnen på 210 grader (varmluft)
- Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel laksestykkerne herpå, så de ligger enkeltvis
- Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken
- Sæt laksestykkerne i ovnen, når denne er varm og bag disse i 8-9 minutter
- Varm en pande med høj kant op til middel varme og sauter porrer til de bliver blanke og bløde
- Vend spidskål i og sauter videre 1½ minut (det skal kun lide 'falde sammen')
- Vend edamamabønnerne i panden
- Skru ned til lav varme og hæld saucen i panden. Rør det hele godt sammen og lad det simre 1 minut
- Vend nudlerne i – klip dem evt i mindre stykker, hvis de er meget lange
- Server nudlerne i dybe tallerkener eller skåle med de færdigbagte laksestykker fordelt over
*) det er nemmest først at skære laksen i strimler, uden at skære igennem skindet. Derefter kan man nemt, med en skarp kniv, skære laksen af skindet og så skære den i ca 3 cm's stykker bagefter