Thai jungle curry med fisk
En herlig thai jungle curry med fisk og grøntsager og alle de lækre thai-smage. Jungle curry er en spicy ret, men spicy er ikke det samme for alle. Så vurder selv, hvor meget karrypasta og chili, du skal bruge. Ikke alle karry-pasta'er er lige spicy, så det kan også spille ind. De friske chili bruges med eller uden kerner – kerner er lig med mere spicy. Og chili er ikke et must som topping – de kan sagtens udelades. Saucen passer perfekt til hvide fisk, og jeg bruger torsk i retten, men andre hvide fisk er også super lækkert. Vil du lave curry med laks, vil jeg foreslå Laks i gul karry, som du finder her
Ingredienser
4 personer
- 2 gulerødder
- ca 400 g kartofler, gerne små der kan skæres i halve eller kvarte. Større kartofler skæres i mundrette stykker
- 3 tomater
- 1 løg, mellemstort
- 1 solo hvidløg eller 4 almindelige fed hvidløg
- 2 stilke citrongræs, kan evt erstattes af 3-4 kaffir limeblade
- 2 spsk olie til stegning
- 2 spsk rød thai karrypasta, vurder efter dine smagsløg til en spicy ret
- 1 ds kokosmælk, 400 ml
- 1 dl vand – skyl dåsen fra kokosmælk og brug det
- 1 spsk soya sauce
- 1 spsk friskpresset lime eller limejuice
- 1 spsk palmesukker, rørsukker eller almindelig sukker kan sagtens bruges
- 500-600 g hvid fisk, fx torsk, skåret i 3 x 3 cm firkanter
- 2 spsk frisk, hakket koriander
Til servering
- 1 rød chili, hakket eller skåret i skrå skiver – kan udelades
- 2 forårsløg i skrå skiver
- korianderblade
- limebåde
- kogte basmati- eller jasmin ris
Sådan gør du
- Tilbered risene efter anvisning på pakken
- Vask eller skræl gulerødder og skær dem i små firkanter
- Vask eller skræl kartoflerne og skær dem i halve eller kvarte, hvis de er små og ellers i mundrette stykker
- Skyl tomater og skær dem i små tern
- Hak det hvide af citrongræs fint
- Pil løget, halver det på tværs og skær det i tynde skiver
- Pil og hak hvidløg fint med en kniv
- Hak koriander med en kniv
- Skær fisken i firkanter på 3 x 3 cm
- Varm olien op i en gryde og sauter løg, hvidløg og citrongræs ved medium varme et par minutter
- Tilsæt karrypasta, rør det godt sammen og sauter yderligere 1 minut
- Tilsæt kokosmælk, vand, kartofler og gulerødder og lad det hele koge i 4 minutter
- Tilsæt limesaft/-juice, soya, sukker og fisk og lad det hele simre 4-5 minutter til fisken er færdigkogt
- Tilsæt tomater og hakket koriander og lad det hele trække et par minutter
- Smag til med soya , sukker og limesaft
Server med ris og limebåde og drysset med korianderblade og evt rød chili, hakket eller skåret i skrå skiver