Thai jungle curry med fisk

En herlig thai jungle curry med fisk og grøntsager og alle de lækre thai-smage. Jungle curry er en spicy ret, men spicy er ikke det samme for alle. Så vurder selv, hvor meget karrypasta og chili, du skal bruge. Ikke alle karry-pasta'er er lige spicy, så det kan også spille ind. De friske chili bruges med eller uden kerner – kerner er lig med mere spicy. Og chili er ikke et must som topping – de kan sagtens udelades. Saucen passer perfekt til hvide fisk, og jeg bruger torsk i retten, men andre hvide fisk er også super lækkert. Vil du lave curry med laks, vil jeg foreslå Laks i gul karry, som du finder her     


Ingredienser

4 personer

  • 2 gulerødder
  • ca 400 g kartofler, gerne små der kan skæres i halve eller kvarte. Større kartofler skæres i mundrette stykker
  • 3 tomater
  • 1 løg, mellemstort
  • 1 solo hvidløg eller 4 almindelige fed hvidløg
  • 2 stilke citrongræs, kan evt erstattes af 3-4 kaffir limeblade
  • 2 spsk olie til stegning
  • 2 spsk rød thai karrypasta, vurder efter dine smagsløg til en spicy ret
  • 1 ds kokosmælk, 400 ml
  • 1 dl vand – skyl dåsen fra kokosmælk og brug det
  • 1 spsk soya sauce
  • 1 spsk friskpresset lime eller limejuice
  • 1 spsk palmesukker, rørsukker eller almindelig sukker kan sagtens bruges
  • 500-600 g hvid fisk, fx torsk, skåret i 3 x 3 cm firkanter
  • 2 spsk frisk, hakket koriander

Til servering

  • 1 rød chili, hakket eller skåret i skrå skiver – kan udelades
  • 2 forårsløg i skrå skiver
  • korianderblade
  • limebåde
  • kogte basmati- eller jasmin ris

Sådan gør du

  1. Tilbered risene efter anvisning på pakken
  2. Vask eller skræl gulerødder og skær dem i små firkanter
  3. Vask eller skræl kartoflerne og skær dem i halve eller kvarte, hvis de er små og ellers i mundrette stykker
  4. Skyl tomater og skær dem i små tern
  5. Hak det hvide af citrongræs fint
  6. Pil løget, halver det på tværs og skær det i tynde skiver
  7. Pil og hak hvidløg fint med en kniv
  8. Hak koriander med en kniv
  9. Skær fisken i firkanter på 3 x 3 cm
  10. Varm olien op i en gryde og sauter løg, hvidløg og citrongræs ved medium varme et par minutter
  11. Tilsæt karrypasta, rør det godt sammen og sauter yderligere 1 minut
  12. Tilsæt kokosmælk, vand, kartofler og gulerødder og lad det hele koge i 4 minutter
  13. Tilsæt limesaft/-juice, soya, sukker og fisk og lad det hele simre 4-5 minutter til fisken er færdigkogt
  14. Tilsæt tomater og hakket koriander og lad det hele trække et par minutter
  15. Smag til med soya , sukker og limesaft

Server med ris og limebåde og drysset med korianderblade og evt rød chili, hakket eller skåret i skrå skiver