Kylling med ingefær - ไก่ผัดขิง- gai pad khing -, er en af mine yndlingsretter fra det thailandske køkkener - jeg har mange yndlingsretter, men denne er en af dem, der er nemme at lave. Og den smager helt vildt godt. Det er selvfølgelig et must, at man kan lide ingefær, da der er ret meget af det i retten. Der er mange, der mener, at ingefær er super sundt. Det tror jeg også selv på, og samtidig elsker jeg ingefær - "win win" :-)
Ingredienser
til 2 personer
- ca. 300 g kyllingebryst
- 50 g skrællet ingefær
- 4 forårsløg
- ½ stor snackpeber, alternativ rød peber
- 1 stor håndfuld ristede cashewnødder
- 1 spsk kokosolie
- 3 spsk soyasauce
- 4 spsk østerssauce
- 1 tsk kokossukker eller andet sukker
Til servering
- ca 200 g æggenudler
- lidt frisk koriander
Sådan gør du
- Rist cashewnødderne på en tør pande og stil dem til side
- Skræl din ingefær og skær den tynde skiver
- Skyl og skær forårsløg i skrå skiver på 2 - 3 cm
- Skyl og skær snackpeber i små tern
- Skær kyllingebryst i tynde strimler
- Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken
- Varm kokosolien op i en wok, sauterpande eller anden pande og rist kyllingestrimlerne heri ved høj varme til de er blevet lysebrune
- Skru ned til middelvarme og tilsæt ingefær og halvdelen af forårsløgene og steg nogle minutter indtil kyllingen er gennemstegt. Hvis det vil hænge fast, kan du tilsætte en tsk soyasauce
- Tilsæt soyasauce, østerssauce og sukker og vend det hele godt sammen
- Tilsæt snackpeber, cashewnødder og resten af forårsløgene og varm det igennem
Drys frisk koriander over og server med nudler