Thai nudelsalat med mango

Thai nudelsalat er en lækker, frisk og spicy salat, der består af tynde risnudler (vermicelli risnudler), mango, gulerødder, forårsløg og en lækker thai dressing. Salaten toppes med peanuts. Salaten er spicy, men det er jo, som altid, en smagssag, hvad spicy er. Den skal smage af chili men ikke 'brænde'. Så vurder selv, hvor meget chili, du vil have i. Salaten fungerer også super fint, hvis den er mild. Det kan være svært at lave strimler i en moden mango, så vælg én der er lidt hård. Har du mulighed for at handle i et asiatisk marked, kan du bruge en grøn papaya i stedet for mango


Ingredienser

Til 4 personer

  • 125 g risnudler (vermicelli risnudler – de helt tynde, runde)
  • 2-3 gulerødder, grøft revet
  • 1 stk mango, ikke for moden
  • 2 forårsløg
  • 1/4 rød peber
  • 1 lille håndfuld mynteblade
  • 1 dl peanuts, saltede eller usaltede – begge dele er fint

Dressing

  • friskpresset saft af 1 stk lime
  • 3 tsk riseddike
  • 3 spsk vand
  • 3 tsk brun sukker, fx palmesukker
  • 1-2 stk rød chili, hakket (fjern evt kernerne)*)
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 2 tsk soyasauce
  • 1 lille håndfuld frisk koriander, hakket med en kniv

*) salaten er spicy, men vurder selv, hvad der passer til dine smagsløg

Sådan gør du

  1. Kog nudlerne efter anvisning på pakken, hæld dem op i en si og skyl dem med koldt vand. Lad nudlerne dryppe af og køle af
  2. Skræl og riv gulerødder groft
  3. Skræl mangoen og skær den i tinde strimler/stave **)
  4. Skyl og snit forårsløgene i tynde skiver 
  5. Skyl den røde peber og skær den i tynde stave/strimler
  6. Bland gulerødder, mango, forårsløg (gem lidt af de grønne stykker til topping), mynteblade og halvdelen af peanuts i en skål. Vend nudlerne heri – skil dem evt ad med fingrene, hvis de klumper lidt
  7. Rør ingredienserne til dressingen sammen, smag den til for mere eddike, sukker eller limesaft og vend den i salaten
  8. Drys salaten med de røde peberstrimler, det grønne fra forårsløgene og resten af peanutsene

**) når du har skrællet mangoen, kan du snitte den igennem på langs (tændstiktykkelse) og dernæst "skrælle" lag af med et mandolinjern eller en kartoffelskræller. Du kan gøre det hele vejen rundt. Du kan også vælge at skære skiver af frugten og skære disse i stave