Thaisalat er altid godt. Lækre, sprøde grøntsager i herlig dressing, som passer til både fiske- og kødretter eller alene som en nem og sund frokost
Ingredienser
4 - 6 personer afhængigt af, hvad salaten serveres til. Sidst jeg lavede salaten, lavede jeg halvdelen til 3 personer til grillet laks
- 2 dl quinoa
- ½ spidskål, lille
- 2 gulerødder
- 2 forårsløg
- 1/2 agurk
- ½ mango
- 150 g edamamebønner
- 2 spsk soyasauce
- 1½ spsk sesamfrø
- 1 spsk kokosolie, anden olie kan bruges
Dressing
- 3 tsk olivenolie
- 4 tsk soyasauce
- 1 tsk agavesirup, citronsirup eller anden blomstersirup
- 1 rød chili, vælg mængde og styrke, der passer dine smagsløg - salaten er medium spicy
- saft af 1 limefrugt
- 1 spsk revet ingefær
- 2 fed presset hvidløg
Til pynt
- 1 rød chili, kan udelades
- ½ håndfuld hakket koriander, basilikum og mynte
- 1 spsk sesamfrø
Sådan gør du
- Kog quinoaen efter anvisning på pakken og lad den køle af
- Bland ingredienserne til dressingen
- Kom edamamebønner i en skål og hæld kogende vand over. Hæld dem over i en si, og lad vandet løbe fra
- Snit spidskål fint og skyl og skær forårsløg i tynde skiver
- Skræl gulerødder og skær dem i tynde strimler med kartoffelskrælleren
- Skyl og skær agurk i tynde strimler med kartoffelskrælleren
- Skræl mango og riv dem groft med et rivejern. Du kan lave strimler med kartoffelskrælleren i stedet, hvis du hellere vil det. Er mangoen meget moden, er det bedre at lave tynde stave
- Rist de afdryppede edamamebønner på en pande med 1 spsk kokosolie, 2 spsk soyasauce samt 1½ spsk sesamfrø til de har fået lidt farve
- Bland den kogte quinoa, spidskål, gulerod, mango, forårsløg og agurk i en skål og hæld dressingen over
- Drys de stegte edamamebønner over salaten
- Inden servering pyntes salaten med det hakkede koriander, basilikum og mynte, lidt sesamfrø og evt finthakket rød chili