Tiramisu med gin og bærkompot

Jeg er vild med den klassiske italienske dessert tiramisu med Ladyfingers og mascarponecreme - alt sammen med en herlig smag af kaffe og Amaretto. Jeg har tidligere lavet en rabarber tiramisu, som også smagte himmelsk. Denne gang har jeg udfordret tiramisu'en lidt mere. Jeg har lavet den i portionsglas og dyppet Ladyfingers i gin og bærsaft. Ideen til denne anderledes portions tiramisu fik jeg på et hotel i Dubai, hvor kokken havde lavet lækre små tiramisu'er, uden kaffesmag men med et touch af spiritus. Jeg studsede lidt, da jeg så hans anretninger, men hvor smagte de godt. Da jeg selv holder meget af gin, blev det mit valg af spiritus


Ingredienser

Til 6-8 glas

Bærkompot

  • 200 g hindbær
  • 200 g jordbær
  • 2 spsk sukker 
  • 1 tsk vaniljepulver eller ekstrakt 
  • 1 dl friskpresset citronsaft

Mascarponecreme

  • 3 æg
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljepulver eller ekstrakt
  • 200 g mascarpone
  • 2 tsk revet skal af 1 økologisk/ubehandlet citron

Desuden

  • 1 dl gin
  • Ladyfingers 1½-2 stk pr glas, afhænger af glasstørrelsen og hvordan du anretter

Pynt

  •  jordbær og/eller hindbær
  • evt lidt kakaodrys

Sådan gør du

Bærkompot

  1. Skyl hindbær og jordbær, skær jordbærrene i kvarte og kog bærrene sammen med sukker og vaniljepulver i 1 minut
  2. Si saften fra bærrene ned i en skål - gem kompotten
  3. Læg Ladyfingers i et lille fad eller på en tallerken
  4. Bland gin med den afdryppede bærsaft og dryp den over Ladyfingers - de suger en del

Mascarponecreme

  1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljepulver til en cremet æggesnaps og pisk derefter mascarponen i
  2. Pisk æggehviderne stive og vend dem i mascarponecremen sammen med revet citronskal
  3. Fordel ladyfingers med 1½-2 stk i hvert portionsglas og hæld lidt af gin-saftblandingen i bunden
  4. Fordel de kogte bær i glassene og derefter mascarponecremen
  5. Dæk glassene til og stil dem på køl i 2-3 timer
  6. Inden servering pyntes med hele bær og evt lidt kakaodrys