Tomat-tun galette med ostecreme og urter

Lidt sommeragtig og lidt pizzaagtig - og alligevel ikke. Super nem og lækker aftensmad - en galette lavet af butterdej, tun og tomater på oste-urtecreme. Jeg brugte en rulle færdiglavet butterdej, da jeg aldrig begiver mig ud i at lave butterdej selv. Du kan læse om den franske galette her 


Ingredienser

Til 3 personer eller til 2 personer og et stykke til frokost

  • 1 rulle butterdej
  • 2 håndfulde cherrytomater
  • 2 ds tun
  • 1 håndfuld oliven
  • 1 stor håndfuld forskellige hakkede urter, fx basilikum, persille, purløg, timian oregano
  • 4 fed presset hvidløg
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk knust chili
  • 125 g Philadelphia smøreost
  • ca 75 g mozzarella, små kugler
  • 1 æg til at pensle kanter
  • lidt flagesalt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • lidt hakket basilikum og persille

Sådan gør du

  1. Hak krydderurterne med en kniv og rør dem sammen med smøreosten, chili, presset hvidløg og citronsaft. Smag til med salt og friskkværnet peber
  2. Varm ovnen op til 200 grader (varmluft)
  3. Læg butterdejen på en bageplade med bagepapir og prik den med en gaffel. Lad 1 cm være hele vejen rundt
  4. Pisk ægget i en lille skål med en gaffel og pensl kanten hele vejen rundt. Fold kanten ind og pensel den ovenpå
  5. Forbag butterdejen i 10 minutter. Hvis bunden 'buler op', prikker du bare hul på den og presser den ned med en paletkniv, når du tager den ud af ovnen
  6. Smør oste-urtecremen ovenpå den forbagte butterdej
  7. Fordel tunen ovenpå
  8. Skyl tomaterne og fordel dem, hele, ovenpå tunen sammen med oliven
  9. Skær mozzarellakuglerne midt over og fordel dem mellem tomaterne
  10. Pensel evt kanterne igen og drys lidt timian eller oregano på
  11. Bag galetten til kanterne og osten er gylden og tomaterne bagte (når de er 'sprængte')
  12. Inden servering drysses med frisk basilikum og/eller persille

Server med en lækker salat