Tomatmarmelade med anis

Jeg har stadig, selvom det er oktober, mange tomater i drivhuset. Rigtig mange af dem er revnede, nogle af disse mugner, så de ryger i kompostbunken. Men trods revner, kan tomaterne sagtens bruges, blot er de ikke så kønne i salaten. Jeg havde 700 g revnede tomater.

Da jeg altid laver mange forskellige slags marmelade, tænkte jeg at tomatmarmelade - det må man da kunne lave. Men hvad kommer jeg i sammen med tomaterne?

Da jeg skulle i gang med marmeladen, havde jeg lige spist et stykke hvid chokolade med citron og lakrids og tænkte selvfølgelig - det er da det, der skal i.

Som tænkt - så gjort, og her kommer min version.

Marmeladen smager fortræffelig til fx grillet kød, som tilbehør til fisk eller til ost. En helt fantastisk anvendelse er på ristet rugbrød - det smager himmelsk.



Ingredienser

  • 700 g tomater
  • saft og revet skal af en ubehandlet citron
  • 2 dl rørsukker eller palmesukker
  • 1 spsk anis pulver

Sådan gør du

  1. Skyl tomaterne og skær dem i kvarte - de små kan du nøjes med at halvere - og put dem i en gryde
  2. Bland de andre ingredienser i og bring det i kog.
  3. Lad marmeladen simre ca 45 minutter, indtil den er kogt ind til en jævn konsistens
  4. Fyld marmeladen på rene atamonskyllede glas og luk dem med det samme