Tomatsalat med ribs, nektariner og urter

Ribs er ikke kun til dessert, kager og marmelade. De fungerer også super godt sammen med dejlige, solmodne tomater og frugt i en herlig sommersalat. En simpel dressing af olivenolie og citron og toppet med lidt knas i form af ristede pinjekerner. Jeg serverede salaten sammen med en kugle Burrato, som er en italiensk friskort. Osten minder om en mozzarella men er meget mere blød og cremet. Den fungerer næsten som dip til de tomater, den her er serveret sammen med. Burratoen kan erstattes af en kugle frisk mozzarella, som evt bliver smuldret over salaten. Salaten er rigtig god til grill men også til alt muligt andet


Ingredienser

Til 4 personer 

  • 5 tomater, mellemstørrelse
  • 2 modne nektariner
  • ca 150 g ribs
  • 3 spsk finthakkede rødløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • 1 kugle Burrato - italiensk friskost *)
  • 1 håndfuld blandede hakkede krydderurter, fx basilikum, mynte, dild, purløg
  • 2 spsk ristede pinjekerner
  • 1 håndfuld sorte oliven

*) Burrato friskost kan erstattes af mozzarella, evt smuldret hen over salaten

Sådan gør du

  1. Rist pinjekernerne på en tør pande til de har taget farve
  2. Skyl tomaterne, skær dem i skiver og læg dem på et fad eller en tallerken rundt om Burrato-kuglen
  3. Rør olivenolie, citronsaft, salt og friskkværnet peber sammen i en lille skål og hæld det over tomaterne
  4. Skyl nektarinerne, skær dem i små tern og fordel dem over tomaterne
  5. Pil løg og skær det i små tern og fordel dem over tomaterne
  6. Nib ribsene af stilkene, skyl dem og drys dem over tomatsalaten
  7. Drys til slut med de ristede pinjekerner og de hakkede krydderurter