Torsk med ingefær og soya

Torsk passer bare så godt sammen med de ingredienser, der bruges i de asiatiske køkkener. Både hvad angår grøntsager, saucer og krydderier. Denne ret har få ingredienser og er hurtig at lave og alligevel super lækker. Min lokale Meny, hvor jeg plejer at købe bok choy, havde desværre ikke kålet, da jeg skulle bruge det, så jeg brugte, med success, kinakål. Det 'falder sammen' som bok choy, og det bevarer samtidig sin sprødhed - så helt perfekt Jeg kogte en blanding af ris og den lyse quinoa. Det kan man sagtens, da både kogetiden og mængden af vand er den samme. For at give lidt 'spræl' i risene, kan man også vælge den røde eller den sorte quinoa


Ingredienser

til 4 personer

  • 800 g torsk
  • 150 g bønnespirer
  • 200 g haricot vert
  • 350 g bok choy, pak choy eller kinakål kan bruges. Jeg brugte kinakål, da mit lokale supermarkede ikke havde bok choy i dag
  • 1 rød chili
  • 1 tsk Sambal-Oelek eller anden chilipasta (kan udelades afhængig af, hvor stærk din friske chili er)
  • 1 spsk kokosolie til stegning
  • 3 spsk soyasauce
  • 3 spsk østerssauce
  • 60 g ingefær
  • saft af 1 citron
  • frisk koriander
  • 3 dl ris
  • 1 dl lys quinoa

Sådan gør du

  1. Skræl ingefær og skær den i tynde skiver
  2. Skær chilien i tynde skiver
  3. Skyl og snit bønnerne i stykker på 2-3 cm
  4. Skyl bønnespirer og lad dem dryppe af
  5. Skær bok choy midt igennem på langs
  6. Læg torskestykkerne i et ovnfast fad, hæld friskpresset citronsaft over og drys med salt og friskkværnet peber
  7. Sæt torsken i en kold ovn, som tændes på 180 grader. Steg torsken i 18-20 minutter
  8. Kog ris og quinoa, som kan koges sammen, da de har samme kogetid
  9. Varm kokosolien op i en sauterpande, wok eller anden pande og sauter ingefær og frisk chili heri. Tilsæt de grønne bønner og sauter i 2 minutter. Tilsæt evt Sambal-Oelek og rør det rundt i bønnerne
  10. Tilsæt soya og østerssauce og derefter bok choy/kinakål og lad dette 'falde samme'
  11. Tilsæt bønnespirer og varm igennem
  12. Når torsken er klar, skæres den i mindre stykker og blandes forsigtigt i saucen

Serveres med ris-quinoa blanding og drysset med frisk koriander