En nem og festlig måde at servere fisk på. Hos os glider fisken nemmere ned hos de familiemedlemmer, der ikke er lige så vilde med fisk, som jeg er
Ingredienser
Til 4 personer
- 700-800 g torsk, gerne torskesteaks
- friskpresset saft af 1 citron
- 2 tsk tørret, knust chili
- salt og friskkværnet sort peber
- 8 taco tubs
- en rest kogte, nye kartofler
- nogle salatblade, jeg brugte rød lettuce, men alle slags kan bruges
- lidt purløg
Mango-rabarber salsa
- 150 g rabarber
- 1 mango
- 2-3 kviste timian
- 2 spsk sukker, gerne rørsukker
Dressing
- 2 spsk friskpresset limesaft
- 1 spsk flydende honning, fx akaciehonning
- 1 spsk sennep, jeg brugte dijon sennep
- 2 spsk æblecidereddike
- 2 spsk olivenolie
Pynt
- 8-10 radisser
- 1 dl syltede rødløg
Tilbehør
- 2 modne avocado
- friskpresset saft af ½-1 citron
- salt og friskkværnet sort peber
Sådan gør du
Mango-rabarber salsa
- Skær blade og bund af rabarberne og skær dem i skiver på ca 1 cm
- Skræl mangoen og skær den i tern
- Kom rabarber og mango i en gryde sammen med sukker og lad det stå ½ time, så sukkeret trækker saft ud af rabarberne (så undgår du at komme vand i, når det koges)
- Tilsæt timiankviste, kog mango-rabarber blandingen op og lad den simre max 2 minutter. Tag af varmen og lad køle af
Torsken
- Læg torskestykkerne i et ovnfast fad, hæld friskpresset citronsaft over og drys med knust chili, salt og friskkværnet sort peber
- Sæt torsken i en kold ovn, der tændes på 180 grader (varmluft). Bag torsken i 22-24 minutter
- Når der er 5-6 minutter tilbage, sættes taco tubs'ene i ovnen (det er anderledes, end der står på pakken, men det passer fint, da ovnen er varmere end det antal grader, der står på pakken)
Mens torsken bager
- Skræl avocadoerne og mas dem med en gaffel. Tilsæt friskpresset citronsaft samt salt og friskkværnet sort peber
- Skær kartoflerne i skiver
- Rens og skyl radiser og skær dem i skiver på langs
- Skyl og tør salaten
- Bland ingredienserne til dressingen
Anretning
- Læg salatblade i den ene ende af taco tubs'ene, læg kartoffelskiver ovenpå, klip lidt purløg hen over kartoflerne og dryp lidt af dressingen over
- Skær torsken i mindre stykker, som lægges i den anden ende af taco tubs'en
- Læg salsaen ved siden af torsken og lidt ind over kartoflerne
- Pynt med radisser og syltede rødløg
- Dryp dressing over
Server avocadocremen til