Torsk i thai kokossauce med masser af grøntsager

Torsk i thai kokossauce er en super lækker og god måde at få spist fisk og masser af grøntsager. Kokossaucen indeholder masser af de herlige thaismage såsom karrypasta, chili, limeblade og ingefær. Saucen må gerne være lidt spicy, men du vurderer selv, hvad der passer til dine smagsløg, både mht karrypasta og frisk chili. Du kan evt udelade den friske chili og servere den ved siden af, så man selv kan drysse lidt over. Saucen passer også perfekt til laks, hvis du har mere lyst til laks end til torsk. Du kan skifte grøntsagerne ud med andre, for måske at få brugt nogle rester og undgå madspild (blomkål, broccoli, minimajs, bladselleri, kartofler fungerer også perfekt)
Ingredienser
Til 4 personer
- 4 torskeloins eller andre stykker torsk, ca 150-200 g/stk. Alternativt: lys- eller mørksej eller laks
- 1 løg, mellemstort
- 2 gulerødder
- 1 stk zucchini (squash)
- 2 stk røde snackpeber
- 1 spsk finthakket, frisk ingefær
- 4 fed hvidløg
- 1 rød chili *)
- 4-5 tørrede kafir limeblade **)
- 1-2 spsk rød karrypasta
- 140 g tomatkoncentrat
- 1 grøntsags- eller klar bouillonterning
- 1 ds kokosmælk
- ca ½ dåse vand (skyl dåsen fra kokosmælken, så du får det hele med)
- olivenolie til at stege i
Topping
- ca 100 g sukkerærter
- 2 stk forårsløg
- 1 stk lime skåret i både
Til servering
- kogte ris
*) vælg en chili, der passer til dine smagsløg. Du kan også udelade chili og servere det ved siden af retten, så man selv kan drysse det på
**) kan du ikke finde limeblade, kan du bruge en stilk citrongræs (skåret i 3-4 stykker og banket med bagenden af en kniv) eller revet skal af en økologisk/ubehandlet lime i stedet
Sådan gør du
- Pil løget, skær det midt igennem og derefter i både
- Skræl gulerødder og skær dem i skrå skiver
- Skyl zucchini og snack peber og skær dem i tynde strimler
- Skræl ingefær og hak den fint med en kniv
- Pil og hak hvidløg samt hak chili
- Gør topping klart ved at skylle forårsløg og del dem i to med et skråt snit
- Skyl forårsløg og skær dem i skrå skiver
- Skær lime i både
- Skær torskeloins i mundrette stykker.
- Kog risene efter anvisning på pakken og gå videre med retten imens
- Varm olien op i en pande med høj kant og sauter løg, hvidløg, ingefær, limeblade og chili til løget er blevet klart
- Tilsæt karrypasta og rør det godt sammen
- Tilsæt gulerødder, zucchini og snackpeber og lad det stege 2 minutter
- Tilsæt tomatkoncentrat, kokosmælk, vand og bouillontern og lad saucen simre ved svag varme 3-4 minutter
- Læg torskestykkerne ned i saucen og lad retten simre 4-5 minutter, til torsken er mør
Inden servering tages limebladene op af saucen, og retten drysses med forårsløg og sukkerærter og serveres med limebåde og ris

