Torsk i thaistyle sauce

Menuen skulle være torsk, for jeg elsker fisk af alle slags. Denne gang valgte jeg at tilberede torsken i en tomatsauce med et twist a la thai, men chilipasta, kokos og lime sammen med tomater og paprika. Det blev en super blanding, som virkelig er værd at prøve. Jeg brugte en thai chilipasta (se billede nedenfor), der ikke er spicy men lidt sød, hvilket var godt sammen med paprika, da begge smage trådte frem. Retten kan sagtens laves spicy ved at tilføje noget frisk chili, hvis man har lyst til det 


Ingredienser

til 4 personer

  • 800 g torsk
  • 1 porre
  • 4 fed hvidløg
  • 1-2 tsk thai chilisauce (se billede nedenfor - saucen er ikke spicy men lidt sødlig), en anden ikke super spicy chilipasta kan bruges
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 ds tomatkoncentrat, 140 g
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk korianderfrø
  • saft af 1 limefrugt
  • 2 dl vand
  • 2 spsk soyasauce
  • 1 spsk kokosolie til stegning, anden olie kan bruges
  • 1 bundt grønne asparges, hvis det er udenfor aspargessæson, kan haricot vert bruges i stedet

Til servering

  • ris
  • frisk koriander, alternativt persille
  • 2 spsk ristet kokosmel
  • limebåde


Sådan gør du

  1. Rist kokosmel på en tør pande og stil til side
  2. Skyl og skær porren i tynde skiver
  3. Pil og skær hvidløg i tynde skiver
  4. Pres limefrugten
  5. Del torsken i 4 eller 8 stykker
  6. Varm kokosolien op i en sauterpande eller anden pande med høj kant og sauter hvidløg, porre og krydderier (undtagen paprika) heri
  7. Tilsæt tomatkoncentrat og chilipasta og rør det godt sammen
  8. Tilsæt de hakkede tomater, paprika og limesaft og lad det simre 5 minutter
  9. Tilsæt torskestykkerne og lad retten simre 10-12 minutter under låg ved svag varme til torsken er mør
  10. Mens retten simre, knækker du aspargsene, så det nederste hårde kommer af, lægger dem i et fad og overhælder dem med kogende vand. Lad dem ligge nogle minutter, før du hælder vandet fra. Aspargsene skal ikke blive bløde, de skal stadig have 'bid'

Alternativt, hvis du har en microovn, kan du lægge aspargsene i et fad med lidt vand i bunden og give dem 1 minut på ca 700 watt. Giv dem lidt mere, hvis ikke det er nok - det afhænger af, hvor mange asparges, du har.

Hvis ikke, du kan finde asparges, kan du bruge haricot vert, som blanceres 1 minut i kogende vand med salt

Server fiskeretten i et fad pyntet med frisk koriander (alternativt persille) og drysset med ristet kokosmel

Server ris og limebåde til