Torsk med tomatpesto og ristede pinjekerner

Hos os skal torsk ofte "maskeres", da det kun er mig, der er vild med denne lækre, hvide fisk. Her er opskriften på en super god "maskering" - og den vakte virkelig lykke. Lækker tomatpesto kan gøre meget :-)


Ingredienser

til 4 personer 

  • 4 stk torsk, portionsstørrelse 
  • 8 cocktailtomater
  • 150 g soltørrede tomater
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lille rødløg
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk kapers
  • 2 tsk tørret oregano
  • 400 g blandet salat, rødt og grønt hvis muligt
  • salt og peber

Til servering

  • 2 spsk kapers
  • ca 20 sorte oliven, uden sten, skåret i skiver
  • 2 spsk hakket persille
  • 2 spsk ristede pinjekerner

  • 24 kogte vannamei rejer, kan udelades 

Sådan gør du

  1. Skær oliven i skiver og stil til side
  2. Hak persillen med en kniv og stil til side
  3. Rist pinjekernerne på en tør pande og afkøl dem
  4. Hak hvidløg 
  5. Læg de soltørrede tomater i et ovnfast fad og drys hakket hvidløg og oregano over
  6. Pil og skær rødløget i smalle både og læg disse ovenpå de soltørrede tomater
  7. Skær de friske tomater i halve og læg dem ovenpå de soltørrede tomater. Hæld olivenolie over og bag tomaterne i ovnen i ca. 20 minutter ved 180 grader (varmluft) 
  8. Blend tomater og løg med kapers, salt og peber. Hvis pestoen er for tyk, kan der tilsættes lidt mere olivenolie
  9. Drys salt og friskkværnet peber på torskestykkerne og steg dem på en pande*
  10. Sæt rejerne på små træspyd, 3  rejer på hver, pensel dem med lidt olivenolie og grill dem i ovnen nogle minutter på hver side til de bliver let lysebrun 
  11. Skyl salaten og vend den sammen med ca 5 spsk af tomatpestoen
  12. Skær torskestykkerne i mindre stykker og læg dem i midten af  tallerkenerne. Fordel salaten rundt om torsken og drys olivenskiver, de ristede pinjekerner, kapers og persille over
  13. Pynt evt til slut med de små rejespyd (kan udelades)

Server brød til sammen med resten af pestoen 

* Alternativt kan torsken lægges i et smurt ovnfast fad, drysses med friskkværnet sort peber og salt og sættes i ovnen, når tomaterne tages ud. Torsken bages ca 16-18 minutter