Hos os skal torsk ofte "maskeres", da det kun er mig, der er vild med denne lækre, hvide fisk. Her er opskriften på en super god "maskering" - og den vakte virkelig lykke. Lækker tomatpesto kan gøre meget :-)
Ingredienser
til 4 personer
- 4 stk torsk, portionsstørrelse
- 8 cocktailtomater
- 150 g soltørrede tomater
- 3 fed hvidløg
- 1 lille rødløg
- 1 dl olivenolie
- 1 spsk kapers
- 2 tsk tørret oregano
- 400 g blandet salat, rødt og grønt hvis muligt
- salt og peber
Til servering
- 2 spsk kapers
- ca 20 sorte oliven, uden sten, skåret i skiver
- 2 spsk hakket persille
- 2 spsk ristede pinjekerner
- 24 kogte vannamei rejer, kan udelades
Sådan gør du
- Skær oliven i skiver og stil til side
- Hak persillen med en kniv og stil til side
- Rist pinjekernerne på en tør pande og afkøl dem
- Hak hvidløg
- Læg de soltørrede tomater i et ovnfast fad og drys hakket hvidløg og oregano over
- Pil og skær rødløget i smalle både og læg disse ovenpå de soltørrede tomater
- Skær de friske tomater i halve og læg dem ovenpå de soltørrede tomater. Hæld olivenolie over og bag tomaterne i ovnen i ca. 20 minutter ved 180 grader (varmluft)
- Blend tomater og løg med kapers, salt og peber. Hvis pestoen er for tyk, kan der tilsættes lidt mere olivenolie
- Drys salt og friskkværnet peber på torskestykkerne og steg dem på en pande*
- Sæt rejerne på små træspyd, 3 rejer på hver, pensel dem med lidt olivenolie og grill dem i ovnen nogle minutter på hver side til de bliver let lysebrun
- Skyl salaten og vend den sammen med ca 5 spsk af tomatpestoen
- Skær torskestykkerne i mindre stykker og læg dem i midten af tallerkenerne. Fordel salaten rundt om torsken og drys olivenskiver, de ristede pinjekerner, kapers og persille over
- Pynt evt til slut med de små rejespyd (kan udelades)
Server brød til sammen med resten af pestoen
* Alternativt kan torsken lægges i et smurt ovnfast fad, drysses med friskkværnet sort peber og salt og sættes i ovnen, når tomaterne tages ud. Torsken bages ca 16-18 minutter