Trifli med passionsfrugt og ingefær

Trifli er heldigvis ikke kun til "sommerbrug", hvor man kan få/plukke friske danske bær. Trifli kan laves hele året og med al slags frugt. Det gælder også passionsfrugt, hvilket er en af mine favoritter. Så denne opskrift er på trifli med passionsfrugt og ingefær. Super nem at lave og fantastisk lækker og frisk. Jeg koger saften fra passionsfrugterne sammen med ingefærshot, og så bruger jeg ingefær cookies som knas. Mums! 


Ingredienser

Til 4 glas

  • 6 passionsfrugt, frugtkødet herfra
  • 2 spsk ingefærshot
  • 1½ dl vand
  • 2 spsk sukker
  • 3 tsk Maizena eller anden majsstivelse rørt op i 2 spsk koldt vand

Creme

  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk Maizena
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2½ dl mælk
  • 2 dl piskefløde
  • 4-6 stk ingefærcookies, 1-1½ pr glas

Til servering

  • 1-2 passionsfrugter, frugtkødet heraf

Sådan gør du

  1. Halver passionsfrugterne, skrab frugtkødet ud og kom det i en si over en lille gryde. Pres frugtkødet igennem sien, så du får en saft, hvor kernerne er siet fra.Tilsæt ingefærshot, vand og sukker
  2. Rør Maizena ud i vand
  3. Varm passionsfrugtsaften op ved middel varme og tilsæt den udrørte Maizena.
  4. Pisk det godt igennem og lad det koge op, til det tykner – pisk så det ikke klumper
  5. Lad det køle lidt af og hæld det op i 4 glas, som køles af

Cremen

  1. Rør æggeblommer, sukker og Maizena sammen i en lille gryde

  1. Tilsæt mælken, pisk det sammen, kog op under piskning og kog 1 minut (stadig under piskning). Lad cremen køle af
  2. Mens cremen køler af, piskes fløden til flødeskum
  3. Når cremen er kølet af, vendes den med flødeskummet
  4. Knus ingefærcookies groft
  5. Kom de knuste ingefær cookies i glassene ovenpå passionsfrugten, og kom derefter cremen ovenpå
  6. Stil glassene tilbage på køl i ca 1 time
  7. Inden servering skrabes frugtkødet ud af 1-2 passionsfrugt, som kommes over trifli'erne