En super nem og hurtigt lavet pastaret, der smager fantastisk og dufter af italiensk sommer og fortovsrestaurant. Hvis ikke lige, man har frisk pasta i køleskabet, kan tørret pasta bruges - men den friske fettuccine er nu den bedste efter min smag.
Da der ikke er grøntsager i retten, er det godt med en god grøn salat til.
Ingredienser
til 4 personer
- 3 dåser tun i vand
- 1 stor porre
- 2 tsk hakket hvidløg
- 2 tsk karrypulver
- 1 lille glas kapers
- salt og peber
- 2½ dl madfløde 8%
- saft af ½ citron
- 400 g frisk fettuccine pasta
- persille til at drysse over
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg
- Hæld vandet fra tunen
- Sauter løg og hvidløg til løget bliver klart og tilsæt karry, som ristes med 1 minut
- Tilsæt tunen og vend det forsigtigt rundt, så det ikke bliver helt til 'plukfisk'
- Hæld fløden, citronsaft og kapers over og varm igennem
- Smag til med peber - salt er ikke nødvendigt pga karryen
- Kog fettuccine efter anvisning på pakken. Si vandet fra
- Anret fettuccine på pastatallerkner og hæld tunsaucen over.
- Drys med hakket persille og friskkværnet sort peber
Server med en grøn salat - fx med bla ærter, soltørrede tomater og oliven