Tun i flødekarry

En super nem og hurtigt lavet pastaret, der smager fantastisk og dufter af italiensk sommer og fortovsrestaurant. Hvis ikke lige, man har frisk pasta i køleskabet, kan tørret pasta bruges - men den friske fettuccine er nu den bedste efter min smag.

Da der ikke er grøntsager i retten, er det godt med en god grøn salat til.


Ingredienser

til 4 personer 

  • 3 dåser tun i vand 
  • 1 stor porre
  • 2 tsk hakket hvidløg
  • 2 tsk karrypulver
  • 1 lille glas kapers
  • salt og peber
  • 2½ dl madfløde 8%
  • saft af ½ citron
  • 400 g frisk fettuccine pasta
  • persille til at drysse over


Sådan gør du

  1. Hak løg og hvidløg
  2. Hæld vandet fra tunen
  3. Sauter løg og hvidløg til løget bliver klart og tilsæt karry, som ristes med 1 minut
  4. Tilsæt tunen og vend det forsigtigt rundt, så det ikke bliver helt til 'plukfisk'
  5. Hæld fløden, citronsaft og kapers over og varm igennem
  6. Smag til med peber - salt er ikke nødvendigt pga karryen
  7. Kog fettuccine efter anvisning på pakken. Si vandet fra
  8. Anret fettuccine på pastatallerkner og hæld tunsaucen over.
  9. Drys med hakket persille og friskkværnet sort peber

Server med en grøn salat - fx med bla ærter, soltørrede tomater og oliven