Varmrøget laks med avocado

Jeg er vild med varmrøget laks, så det bruger jeg meget. Også i denne simple men lækre forret. Man kan anrette sin laks med alt muligt - her har jeg brugt avocado, som passer fantastisk til laks, sammen med tomat og agurk. Og så er jeg vild med kombinationen af grøntsager og bær


Ingredienser

pr person som forret eller frokostret

  • 1 stykke varmrøget laks - jeg bruger altid den med peber
  • 1 moden avocado i skiver (som forret bruger jeg kun ½ avocado pr person)
  • lidt snittet rødkål
  • nogle skiver agurk
  • en dadel- eller cherrytomat i skiver
  • presset limesaft
  • friskkværnet peber 

Pynt: oliven og hindbær


Sådan gør du

  1. Anret laks og grøntsager på en tallerken
  2. Hæld limesaft over avocadoen og drys med friskkværnet peber
  3. Jeg pyntede med oliven og et enkelt hindbær, men der er mange muligheder: små oliven, store oliven, brombær, blåbær, jordbær


Server brød og en dressing til. Nedenfor finder du et par forslag og links til dressinger, der passer super godt til både smagen af laks og avocado