Til denne ret har jeg ladet mig inspirere af de traditionelle vietnamesiske gadekøkkenretter. Lækkert tyndt strimlet kød og sprøde grøntsager. Retten tager ikke lang tid at lave og smager vildt godt med de saftige, sprøde peberfrugter. Kombinationen af ingefær, østerssauce, soya og lidt tomatkoncentrat -. uhm. Og så det 'obligatoriske' koriander
Ingredienser
til 4 personer
- ca 600 g oksesteak eller bøf
- 5 forårsløg
- 4 stængler bladselleri
- 1 rød og 1 orange/gul peberfrugt
- 4 fed hvidløg
- 1-2 røde chili, retten er medium spicy
- 2 stilk citrongræs
Til sauce
- 4 spsk soyasauce
- 1 spsk fiskesauce
- 4 spsk østerssauce
- 2 store tsk tomatkoncentrat
- 1½ spsk frisk revet ingefær
- friskpresset saft af 1 limefrugt
- ½ - 1 dl vand
- 2 spsk kokosolie til stegning, anden olie kan bruges
- Til servering
- 1 lille håndfuld hakket, frisk koriander
- 1-2 limefrugt i både
- 4 dl basmatiris, jasminris er også godt
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til saucen i en skål og rør dem godt sammen. Brug ½ dl af vandet
- Pil og hak hvidløg, skær chili og det hvide af citrongræs i tynde skiver
- Skyl bladselleri og skær dem i skiver på ca ½ cm
- Skyl peberfrugterne. Skær den røde i strimler og den orange/gule i skår skiver
- Skær oksekødet i tynde strimler på ca 1 mm, brug en skarp kniv, så er det nemmest
- Kog risene efter anvisning på pakken og gå i gang med retten
- Varm kokosolien op i en sauterpande, wok eller anden dyb pande og steg oksekødet heri til det er mørt og har fået en let, lysebrun skorpe. Kom kødet på panden lidt ad gangen, så det steger og ikke begynder at koge
- Tilsæt hvidløg, chili, citrongræs og bladselleri og steg videre i 2 minutter
- Tilsæt saucen og peberfrugt og varm igennem 1½ minut
Server med ris i skåle eller på tallerkner drysset med koriander og med limebåde til