Yakisoba - japanske nudler med oksekød

Yakisoba er en super lækker japansk nudelret, der består af grøntsager, kød og nudler i en herlig krydret Yakisoba sauce. Det er nemt at tilberede denne smagfulde ret, og det tager ikke lang tid. Der findes mange variationer af retten med forskellige grøntsager, nudler og kødvariationer, men fælles for dem er, at de smager vildt godt. Den mest klassiske version af retten består af kål, løg, gulerødder, svinekød, ramen nudler og Yakisoba sauce, som toppes med Benishoga (syltet rød ingefær) Kan man ikke lige få fat i Yakisoba sauce, kan man nemt lave den selv *), men de asiatiske supermarkeder Waku Waku www.wakuwaku.dk og Pandasia www.pandasia.dk har den. De har også Benishoga, og de er super hurtige til at sende. I den nedenstående opskrift på en traditionel Yakisobe har jeg brugt oksekød og ægnudler, men al slags kød og alle slags nudler kan bruges

Prøv også Yakisoba - japanske nudler med kylling


Ingredienser

Til 3-4 personer 

  • 300 g nudler
  • 400 g oksekød, fx oksesteak, der ikke kræver lang stegetid
  • 2 mellemstore gulerødder
  • 200 g spidskål
  • 1 stort løg, gerne rødløg
  • 4 forårsløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 6-8 shitake svampe, friske eller opblødte tørrede (brune champignon kan bruges, hvis ikke du kan finde shitake svampe)
  • 1,5 dl Yakisoba sauce *)
  • olie til stegning + til nudlerne

Topping

  • Benishoga - syltet ingefær
  • evt Aonori tang
  • 1 fintsnittet forårsløg

*) Hjemmelavet Yakisoba sauce

  • 4 spsk worcestershire sauce
  • 4 tsk østerssauce
  • 4 tsk ketchup
  • 2 tsk soyasauce
  • 2 tsk sukker eller flydende honning

Sådan gør du

  1. Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken. Si dem og skyl dem godt med koldt vand under omrøring, så de ikke klæber sammen. Sørg for at få alt vandet siet fra og tilsæt derefter 1 spsk olie, som fordeles i nudlerne. Olien hjælper også til at undgå, at nudlerne klæber. Stil nudlerne til side, mens resten forberedes
  2. Skræl eller skyl gulerødderne og skær dem i tynde stave
  3. Skær spidskålen i mundrette stykker
  4. Pil løget, halver det og skær de to halvdele i tynde skiver
  5. Skyl forårsløg og skær dem i skrå skiver på ca 2½ -3 cm
  6. Skyl peberfrugten, halver den, fjern kerner og skær den i tynde strimler
  7. Skær svampene i skiver. Bruger du opblødte tørrede svampe, skal du skære uden om stokken, da denne bliver ret hård. Bruger du friske, kan du sagtens bruge stokken
  8. Skær kødet i meget tynde skiver
  9. Hvis du laver din egen Yakisoba sauce, blander du ingredienserne til denne - se nedenfor *)
  10. Varm en pande med høj kant eller evt en wok op med olie og brun kødet
  11. Når kødet er blevet gyldent/brunt, tilsættes løg, og der sauteres 1 minut
  12. Tilsæt gulerødder og svampe og sauter videre, til gulerødderne er møre men endelig ikke bløde
  13. Kom nudlerne i panden og bland det hele grundigt - det er nemmest med to gafler
  14. Tilsæt Yakisoba saucen og sauter videre 1 minut
  15. Tilsæt spidskål, peberfrugt og forårsløg og steg ved høj varme i 2- 3 minutter, til grøntsagerne er stegte men endelig ikke for bløde

Server retten varm pyntet med Benishouga og evt aonori tang samt det snittede forårsløg

*) Hjemmelavet Yakisoba sauce

  1. Rør alle ingredienserne sammen og smag saucen til mht sødme, da ingredienserne kan variere fra mærke til mærke