Yakisoba - japanske nudler med oksekød
Yakisoba er en super lækker japansk nudelret, der består af grøntsager, kød og nudler i en herlig krydret Yakisoba sauce. Det er nemt at tilberede denne smagfulde ret, og det tager ikke lang tid. Der findes mange variationer af retten med forskellige grøntsager, nudler og kødvariationer, men fælles for dem er, at de smager vildt godt. Den mest klassiske version af retten består af kål, løg, gulerødder, svinekød, ramen nudler og Yakisoba sauce, som toppes med Benishoga (syltet rød ingefær) Kan man ikke lige få fat i Yakisoba sauce, kan man nemt lave den selv *), men de asiatiske supermarkeder Waku Waku www.wakuwaku.dk og Pandasia www.pandasia.dk har den. De har også Benishoga, og de er super hurtige til at sende. I den nedenstående opskrift på en traditionel Yakisobe har jeg brugt oksekød og ægnudler, men al slags kød og alle slags nudler kan bruges
Prøv også Yakisoba - japanske nudler med kylling
Ingredienser
Til 3-4 personer
- 300 g nudler
- 400 g oksekød, fx oksesteak, der ikke kræver lang stegetid
- 2 mellemstore gulerødder
- 200 g spidskål
- 1 stort løg, gerne rødløg
- 4 forårsløg
- 1 rød peberfrugt
- 6-8 shitake svampe, friske eller opblødte tørrede (brune champignon kan bruges, hvis ikke du kan finde shitake svampe)
- 1,5 dl Yakisoba sauce *)
- olie til stegning + til nudlerne
Topping
- Benishoga - syltet ingefær
- evt Aonori tang
- 1 fintsnittet forårsløg
*) Hjemmelavet Yakisoba sauce
- 4 spsk worcestershire sauce
- 4 tsk østerssauce
- 4 tsk ketchup
- 2 tsk soyasauce
- 2 tsk sukker eller flydende honning
Sådan gør du
- Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken. Si dem og skyl dem godt med koldt vand under omrøring, så de ikke klæber sammen. Sørg for at få alt vandet siet fra og tilsæt derefter 1 spsk olie, som fordeles i nudlerne. Olien hjælper også til at undgå, at nudlerne klæber. Stil nudlerne til side, mens resten forberedes
- Skræl eller skyl gulerødderne og skær dem i tynde stave
- Skær spidskålen i mundrette stykker
- Pil løget, halver det og skær de to halvdele i tynde skiver
- Skyl forårsløg og skær dem i skrå skiver på ca 2½ -3 cm
- Skyl peberfrugten, halver den, fjern kerner og skær den i tynde strimler
- Skær
svampene i skiver. Bruger du opblødte tørrede svampe, skal du skære
uden om stokken, da denne bliver ret hård. Bruger du friske, kan du
sagtens bruge stokken
- Skær kødet i meget tynde skiver
- Hvis du laver din egen Yakisoba sauce, blander du ingredienserne til denne - se nedenfor *)
- Varm en pande med høj kant eller evt en wok op med olie og brun kødet
- Når kødet er blevet gyldent/brunt, tilsættes løg, og der sauteres 1 minut
- Tilsæt gulerødder og svampe og sauter videre, til gulerødderne er møre men endelig ikke bløde
- Kom nudlerne i panden og bland det hele grundigt - det er nemmest med to gafler
- Tilsæt Yakisoba saucen og sauter videre 1 minut
- Tilsæt spidskål, peberfrugt og forårsløg og steg ved høj varme i 2- 3 minutter, til grøntsagerne er stegte men endelig ikke for bløde
Server retten varm pyntet med Benishouga og evt aonori tang samt det snittede forårsløg
*) Hjemmelavet Yakisoba sauce
- Rør alle ingredienserne sammen og smag saucen til mht sødme, da ingredienserne kan variere fra mærke til mærke