Zucchinitærte med laks 

Det er sjovt at lave tærter og lækkert at spise dem. Der er et utal af muligheder for kombinationer af grøntsager, fisk, skaldyr og kød, så man kan nemt lave sin helt egen tærte med årstidens råvarer.

Når jeg laver tærter, springer jeg somme tider over, hvor gærdet er lavest og bruger færdiglavet tærtedej - det fungerer udmærket og smager dejligt. Andre gange laver jeg min tærtedej selv.

Jeg har her valgt at lave en tærte med zucchini, som vi altid dyrker en masse af, i kombination med porre og laks. Zucchiniens friskhed  går perfekt i spænd med  den lidt fede laks. Laksen, jeg har brugt til denne tærte, er en varmtrøget laks med peber.



Ingredienser

til 4 personer 

  • 2 stk varmtrøget laks med peber (man kan sagtens bruge laksen uden peber)
  • 1 zucchini
  • 1 porre
  • 1 snackpeber
  • 3 fed hvidløg
  • 1 chili - vælg den styrke, der passer dine smagsløg
  • 2 tsk oregano
  • ½ tsk salt
  • 3 dl skyr naturel 0,2%
  • 4 æg
  • 1 pakke tærtedej - eller du kan lave dejen selv
  • olivenolie
  • persille til at drysse over

Hvis du laver tærtedejen selv, er her de ingredienser, jeg plejer at bruge

  • 100 g kold smør
  • 180 g hvedemel - 60 g kan erstattes med rugmel
  • 2 spsk vand
  • ½ tsk salt

Sådan gør du

Hvis du bruger færdiglavet tærtedej, springer du til punkt 3

  1. Skær smørret i stykker og hak det sammen med melet
  2. Tilsæt vand og salt og ælt dejen sammen
  3. Smør tærteformen
  4. Tryk dejen ud i en tærteform (ca. 24 cm) - husk også op ad kanterne.
  5. Prik huller i tærtebunden med en gaffel og stil den koldt i ½ time. Hvis du bruger færdiglavet tærtedej, lægger du dejen i tærteformen, presser det lidt fast - også op ad kanterne
  6. Forbag tærtebunden ca. 10 min ved 180 grader (varmluft)

Start på fyldet

  1. Halver zucchinien på langs og skær den i skiver
  2. Skær porre i ringe og hak hvidløg og chili
  3. Sauter porre, hvidløg og chili i olivenolie til porren er blevet lidt blank. Tilsæt zucchinien og sauter til denne bliver lidt gylden (så afgiver den ikke væde, når den kommer i tærten)
  4. Tilsæt oregano og salt
  5. Skær laksestykkerne i små, gerne uregelmæssige, stykker
  6. Pisk skyr og æg sammen med en gaffel og tilsæt lidt salt og peber
  7. Fordel zucchiniblandingen og laksen på tærtebunden og hæld ægge/skyrmassen over
  8. Skær snackpeberen i ringe og fordel disse på tærten - tryk dem lidt ned i æggemassen
  9. Bag nu tærten ved 180 grader (varmluft) i ca ½ time til æggemassen har sat sig og er stivnet

Server med grøn salat og evt en ananassalsa

Tip: Hvis du har en ovn, der kan give undervarme med luftcirkulation, behøver du ikke forbage tærtebunden men give den 200 grader i ca 25 minutter på underste ribbe